Stein Torleif Bjella

Hederskar fra Øvre Ål

«The missing link mellom Townes Van Zandt og Øystein Sunde. Geniale Stein Torleif Bjella.»
og
«Stein Torleif Bjella er et digert fjell blant små, grå steiner i et rootsorientert singer/songwriter-Norge..» terningkast 6 – Dagbladet

«Stein Tore Bjella er ingen musikalsk gledesspreder, men har like fullt utviklet seg til å bli Norges beste låtskriver på norsk. Hans sanger vibrerer av liv, mens melankolien er der som et mørkt bakteppe.»
– 5/6 – Aftenposten

«Med Heim for å døy går Bjella nye veier og befester sin sterke posisjon i norsk musikkliv. Måten han makter å utvide sin horisont på uten å miste seg selv er uvurderlig for at hans tredje album lykkes, og når han i tillegg fortsetter å skrive noen av vår tids flotteste sanger er det ikke annet å gjøre enn å gratulere. En bauta er tilbake.»
10/10 – Musikknyheter

«Fra stillhet til støy. En konsertopplevelse av de sjeldne.»
10/10 -Musikknyheter (Konsertanmeldelse Sentrun Scene)

Stein Torleif Bjella har til nå levert tre knallsterke album; Heidersmann, Vonde visu og Heim for å døy. Dette har medført Spellemannsprisen, Prøysenprisen, Bendiksenprisen og Edvardprisen.

Han er blitt hyllet som den nye Prøysen for sine underfundige tekster, ofte i en mørk kontekst, men med humor like under overflaten. Samtidig har han etablert seg i det definitive toppsjiktet av norske live acts.

Få artister har blitt satt mer pris på av både kritikere og publikum. Med seg på laget har han DumDum Boys Kjartan Kristiansen som produsent og noen ganger som gitarist.

Et nettsted fra Arkitektum Web