Miljø/økologi

Miljø og økologi

Kartfestivalen er opptatt av å minimere det økologiske fotavtrykket. Derfor er all mat du får servert på Kartfestivalen økologisk, det meste av engangsproduktene miljømerket og en omfattende kildesorteringsordning etablert. Kartfestivalen er sertifisert som Miljøfyrtårn.

debio

Økologisk mat og drikke

Kartfestivalen – Den økologiske musikkfestivalen.

All mat som servers på Kartfestivalen er økologisk. Så vidt vi kjenner til er Kartfestivalen den eneste musikkfestivalen i verden som er det. Det meste annet du inntar på Kartfestivalen, det vil si lokal eplemost, vin, kaffe er også økologisk. Festival-t-skjortene er selvfølgelig produsert av økologisk bomull.

Økologiske varer er produsert etter omfattende krav til økologiske, ressursmessige og etiske bestemmelser, og innebærer f.eks. at kunstgjødsel og kjemiske plantevernmidler ikke skal brukes. I økologisk landbruk kultiveres jorda aktivt for å øke fruktbarheten og hindre utarming. Økologisk kjøtt kommer fra husdyr som har spist fôr som ikke er sprøytet med plantevernmidler, og som er dyrket uten kunstgjødsel. Det er også strengere krav til dyrevelferd i økologisk landbruk. Kartfestivalen benytter i stor grad av kortreist mat produsert i Telemark, og maten er tilberedt av de eminente kokkene på Årnes Kafeteria. Festivalen, råvarer og produksjonssteder er naturligvis Debio-godkjent.

 

miljoefyrtaarn

Kartfestivalen som Miljøfyrtårn

Kartfestivalen har i flere år vært sertifisert som Miljøfyrtårn. At Kartfestivalen er et Miljøfyrtårn betyr at festivalen følger et miljøledelsessystem som tvinger virksomheten til å tenke miljø i alle ledd, det vil si innen innkjøp, avfall, energibruk, transport, miljøvennlig lyd og mye mer. Vi er stolte av å være et Miljøfyrtårn og oppfordrer våre leverandører og samarbeidspartnere til også bli et. Kartfestivalen fokuserer på innkjøp av miljøvennlig produkter og har en omfattende kildesorteringsordning, slik at avfall kan gjenvinnes og brukes på nytt i stedet for at det blir til et forurensingsproblem.

KartCamp-folket imponerer år etter år med utrolig høy presisjon i avfallssorteringa. Måtte dere leve lenge!

 

 

 Ren og trivelig festival

Vi setter stor pris på om du hjelper til med å holde festivalområdet og Campområdet rent og trivelig!

 Transport

Vi oppfordrer alle som kan til å reise kollektivt til Kartfestivalen. Les mer om transport til og fra Kartfestivalen her.

Et nettsted fra Arkitektum Web